visie


In de natuurgeneeskunde gaat men uit van de eenheid van lichaam en geest. Wat in het lichaam gebeurt beïnvloedt de geest en omgekeerd.

 

Ieder mens is uniek en wordt beïnvloed door erfelijke factoren, consitutie, temperament (aangeboren kenmerken), expositie (omgevingsfactoren). Niet iedereen reageert hetzelfde op bijvoorbeeld een gebeurtenis en zal deze anders verwerken wat zich kan uiten in zeer uiteenlopende klachten. Het is om die reden dat in de natuurgeneeskunde de “zieke” en niet de “ziekte wordt behandeld.

 

Een ander belangrijk basisprincipe is het stimuleren en herstellen van het zelfregulerende en zelfgenezende vermogen van het lichaam.

Onder gewone omstandigheden kan het lichaam omgaan met belastingen waaraan het wordt blootgesteld.

 

Hierbij kun je denken aan psycho-emotionele zaken, een virusinfectie, onvolwaardige voeding, gifstoffen uit de omgeving (pesticiden, fijnstof, elektrosmog), trauma’s, schimmelinfecties.

Wanneer de belastingen zich gaan opstapelen kan de totale belasting zo groot worden dat het lichaam dit zelf niet meer kan oplossen. Het lichaam probeert te compenseren via het zelfherstellend vermogen en (chronische) klachten ontstaan. Hier ligt de kracht van de natuurgeneeskunde, met behulp van een multi-therapeutisch behandelplan wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd en hersteld.

 

Natuurgeneeskundige therapieën hebben als doel de belastingen te verminderen en het lichaam te ondersteunen, zodat u zich gezond en vitaal gaat voelen en de klachten verdwijnen.