Heerlijke wortelsoep


De griep of verkouden?

 

Wie kent het niet rond deze tijd van het jaar, je bent verkouden of hebt de griep?

Deze overheerlijke wortelsoep helpt je slijmvliezen en ondersteunt je immuniteit.

Hij zit o.a. boordevol vitamine A, B vitamines, vezels, calcium, kalium en zink en smaakt overheerlijk en zit vol met verse ingrediënten.

 

 

Het recept, goed voor 1,5 liter (5/6 personen)

 

-500 gram wortelen liefst biologisch

-1 teen knoflook

-1 sjalot

-1 stukje gember (ongeveer 4/5 cm)

-keltisch zeezout of himalayazout

-kokosolie

-peper uit de molen

-chilipeper uit de molen

-curcuma (bio)

-1 middelgrote zoete aardappel

-water 1,2 liter.

 

 

Zo maak je het:

Je snijdt de sjalot en knoflook fijn en fruit deze in de kokosolie.

Voeg peper en curcuma toe aan dit mengsel

Laat het geheel een paar minuten op een zacht vuurtje fruiten.

Voeg de in plakken gesneden wortels en zoete aardappel toe en roerbak het geheel op een iets hoger vuur, gedurende een of 2 minuten.

Voeg nu het water en de gemberwortel toe totdat het mengsel geheel onder water staat.

Breng het geheel aan de kook en voeg zout, zie boven, naar smaak toe.

(De hoeveelheid zout is erg persoonlijk).

Je kunt ook van gistextractvrije bouillonblokjes gebruik maken (DM Gemuesebouillon/Zonnatura of natuurvoedingswinkel).

Laat het geheel op een zacht vuurtje gaar koken en pureer het geheel daarna met de pureerstaaf.

Mocht de soep nog wat dik zijn, verdun hem dan met water tot hij een aangename samenstelling heeft.

Proef het geheel af en het is klaar om te serveren.

 

 

Garneren kan met: gesneden bieslook, prei, bosuitjes of koriander.

Reactie schrijven

Commentaren: 0