Behandelingen

HORMOONTHERAPIE VOOR VROUWEN IN EN ROND DE OVERGANG.

 

BEN JIJ IN OF ROND DE OVERGANG?

 

HEB JIJ LAST VAN:

 

OPVLIEGERS EN OF NACHTZWETEN

AANKOMEN IN GEWICHT EN HEB JE MOEITE MET AFVALLEN

SPIER- EN GEWRICHTSKLACHTEN

AUTO-IMMUUN AANDOENINGEN

ALLERGIEËN

SCHILDKLIERKLACHTEN

NACHTZWETEN

PRIKKELBAARHEID

VERMOEIDHEID

NEERSLACHTIGHEID

HUIDKLACHTEN

HUIDKLACHTEN?

 

DAN IS HORMOONTHERAPIE OP NATUURLIJKE BASIS VOOR JOU

DE MANIER OM WEER TERUG TE KOMEN BIJ JEZELF. 

 

HOE?

IN EEN TRAJECT VAN GEMIDDELD  6 CONSULTEN, AFHANKELIJK VAN DE DUUR EN DE ERNST VAN JE KLACHTEN, BEGELEID EN ONDERSTEUN IK JOU MET HORMOONTHERAPIE EN NATUURGENEESKUNDE, ZODAT JIJ JE WEER JEZELF VOELT.

CONSULTEN VINDEN PLAATS ELKE 2 TOT 3 WEKEN. 

ALS JE VRAGEN HEBT, HOUDEN WIJ VIA APP OF INDIEN NODIG TELEFONISCH CONTACT. 

 

 

INHOUD:

- INTAKEGESPREK VAN 1,5 - 2 UUR

-GEZONDHEIDSSCAN, VIA SPIERTESTEN OM VOEDINGSTEKORTEN, OMGEVINGSFACTOREN EN HORMOONVERSTORINGEN EN FACTOREN DIE EEN ROL SPELEN BIJ DE KLACHTEN IN

KAART TE BRENGEN, EEN SOLIDE BASIS WORDT GECREËRD.

- HORMONEN, SCHILDKLIER EN NEUROTRANSMITTER TEKORTEN WORDEN IN KAART GEBRACHT

- VOEDINGSTHERAPIE GERICHT OP HERSTELLEN VAN DARMFLORA, HORMOONBALANS, GEZOND GEWICHT EN INDIEN NODIG SUPPETIE ADVIES

- LEEFSTIJL EN BEWEGINGSADVIES/BEGELEIDING

- STRESSBEHEERSING, ADEMHALING EN ONTSPANNING

- DSR EN/OF PSR BEHANDELINGEN TER  ONDERSTEUNING VAN DE THERAPIE

- ONDERSTEUNING MET AROMATHERAPIE, FYTOTHERAPIE, BACHBLOESEM THERAPIE

- EEN COMPLEET TESTVERSLAG MET SUPPLETIE EN VOEDINGSADVIEZEN EN ONDERSTEUNENDE THERAPIEËN DIE IN JOUW UNIEKE GEVAL NODIG ZIJN. 

- TIPS EN RECEPTEN.

 

PRIJS: 595 EURO.

VOOR 6 CONSULTEN ONDERSTEUN MET DE BIJ JOU PASSENDE NATUURGENEESKUNDIGE BEHANDELINGEN,

INCLUSIEF EEN COMPLEET VOEDINGS- EN SUPPETIE ADVIES

AFGESTEMD OP JOUW UNIEKE PERSOON!

VERGOEDING DOOR AANVULLENDE POLIS VAN JE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING,

 AFHANKELIJK VAN JE POLIS.

 

WIL JIJ AF VAN JE OVERGANGSKLACHTEN EN BEN JIJ BEREID

ERVOOR TE GAAN?

 

JIJ BENT WELKOM!

BEL OF MAIL MIJ VOOR EEN BEL AFSPRAAK.

 

Reflexologische behandelingen van lichaam, voeten en handen

Een reflexologische behandeling is gebaseerd op werking van de reflexzones of dermatomen van je lichaam. Een reflexologische behandeling maakt blokkades vrij en zorgt ervoor dat lichaamsvloeistoffen weer kunnen stromen en organen en weefsels gezonder worden. Bij een reflexologische behandeling krijgen organen een impuls via de huid. Deze impuls gaat bij de lichaamsbehandeling direct naar het orgaan of meerdere organen en bij de voet en handbehandeling via de hersenen naar het of de betreffende organen, afhankelijk van de hulpvraag.  Reflexologische behandelingen stimuleren het van nature aanwezige zelfgenezend vermogen, zodat je zowel geestelijk als lichamelijk herstelt. Reflexologische behandelingen worden o.a. ingezet bij: stress en spanningen, burn-out en psychische klachten, te weinig beweging doorstroming in het lichaam, overgewicht, slaapproblemen, acute en chronische aandoeningen, medicijngebruik en stapeling van afvalstoffen. Welke reflexologische behandeling wordt ingezet is afhankelijk van de klacht(en), de hulpvraag en ook de mobiliteit. Ieder mens is uniek en de behandeling wordt op de persoon afgestemd.


Manuele lymfedrainage

Dit is een zachte behandeling die de doorstroming van de lymfevloeistof stimuleert. Een behandeling met manuele lymfedrainage wordt ingezet bij oedeem, immuniteitsproblemen, stressgerelateerde klachten en ter ondersteuning bij stapeling van afvalstoffen/ontgiften/detoxen. Naast de bloedsomloop speelt het lymfesysteem (lymfevaten/knopen en organen milt en thymus) een belangrijke rol in je lichaam. Het is een afvoerend systeem en het speelt een belangrijke rol in je immuniteit en het afvoeren van afvalstoffen uit het bloed. Het begint in je weefsels en vervoert het naar steeds grotere lymfevaten en het neemt vocht en afvalstoffen uit je lichaam op. De lymfeklieren reinigen het lymfevocht. Als het vocht een lymfeknoop is gepasseerd, komt het weer in de bloedbaan terecht. Het lymfesysteem heeft zelf geen pomp, zoals het hart voor het bloed. De doorstroming van de lymfevloeistof vindt plaats door beweging, concentratieverschil, voeding, water drinken en borstelen van de huid en wisseldouches. Waar vind je lymfeklieren? In je nek, oksels, langs je luchtpijp, bij je longen, bij je darmen, achter in de buikholte, in de liezen.


Voedingstherapie en gastero-intestinale therapie/vastenkuren

Gezonde voeding is essentieel voor je gezondheid. Gezonde voeding ondersteunt je immuunsysteem en dus je gezondheid en zorgt ervoor dat je je fit en vitaal voelt. Samen kijken wij naar jouw voeding en welke rol deze speelt in verband met je klacht(en) of hulpvraag. Ieder mens is uniek en aan de hand van spiertesten test ik uit of er sprake is van een intolerantie/allergie of tekorten aan vitaminen/mineralen en/of spoorelementen. Ziekte of klachten ontstaan door stapeling van afvalstoffen in het lichaam. Door de belasting kan je lichaam niet meer functioneren zoals het hoort. Ontgiften door middel van voedingstherapie kan op een zachte manier. Ook ontgiften/detoxen of vasten in de lente en herfst helpt jou klachten voorkomen of verminderen. De juiste voeding geeft jou energie en ondersteunt je immuniteit zowel lichamelijk als geestelijk. Ieder mens is uniek, jij bent het uitgangspunt voor jouw eigen gezondheid.


Bachbloesemtherapie

Bachbloesem is een zachte therapie die inwerkt op de gemoedstoestand. Deze therapie werkt ondersteunend en helend bij klachten zoals: -angst, onzekerheid, niet leven in het hier en nu, wanhopig zijn, niet leven in het hier en nu, eenzaamheid, overgevoeligheid. Het belangrijkste kenmerk van de bachbloesems is dat zij negatieve gemoedstoestanden omzetten in positieve. Bijvoorbeeld angst geeft moed, onzekerheid geeft vertrouwen etc. 

Omdat jouw geestelijke toestand ook je lichamelijke gezondheid beïnvloedt en omgekeerd, worden bachbloesems ingezet als ondersteunende therapie. Het voordeel van deze therapie is dat zij een op een zachte, subtiele manier bewustwording in gang zet. Zij heeft geen bijwerkingen en kan naast reguliere medicatie gewoon worden ingenomen. Aan de hand van het anamnesegesprek en spiertesten en/of posdiagnostiek worden de bachbloesems die voor jouw herstel van belang zijn, uitgezocht. Alles en iedereen is in beweging en afhankelijk van jouw hulpvraag kunnen bachbloesems jouw herstel ondersteunen en helpen in een bepaalde fase van je leven.


Ademhalingstherapie

Adem halen is essentieel voor een goede gezondheid. Ademhalen doen wij onbewust, je denkt er niet bij na. Je ademhaling zorgt ervoor dat er zuurstof bij je cellen komt. Ademhaling is leven. De manier waarop je ademhaalt bepaalt in grote mate hoe jij je voelt. Ademhalingstherapie kan worden ingezet bij stressgerelateerde klachten zoals hyperventilatie, burn-out, gejaagdheid, concentratieproblemen, depressie, spijsverteringsklachten en natuurlijk ook ademhalingsproblemen.


Fytotherapie/kruidentherapie

Kruiden en planten hebben geneeskrachtige eigenschappen kunnen als ondersteuning worden ingezet om jouw genezing/herstel te bevorderen. In kruiden zijn bepaalde werkzame stoffen, de fytonutriënten, geconcentreerd, zodat een kleinere hoeveelheid al een effect kan hebben. Dat kan in de vorm van een tinctuur, olie, zalf of thee en het is nodig om gedurende langere tijd afhankelijk van de klacht, gedurende 2 of 3 weken een aantal keren per dag te gebruiken als ze therapeutisch worden ingezet. In mijn praktijk maak ik gebruik van fyto- en gemmo therapie. 

Aan de hand van het anamnesegesprek en de hulpvraag wordt deze therapie ter ondersteuning ingezet. 

Ik kijk altijd of er interacties of contra-indicaties zijn met de medicijnen die worden ingenomen


Aromatherapie

Bij aromatherapie worden etherische oliën ingezet om de geestelijke of lichamelijke gezondheid te ondersteunen. 

Etherische oliën zijn gezuiverde plantenextracten die een heilzame of geneeskrachtige werking hebben. Zij zijn erg geconcentreerd en afhankelijk van de samenstelling geschikt om te verdampen in de lucht, te gebruiken in baden of verdund in een massage olie. Niet alle etherische oliën zijn geschikt om op de huid aan te brengen of puur te gebruiken. Etherische oliën werken op verschillende niveaus, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Hoe werken etherische oliën? Geur wordt opgeslagen in ons limbisch systeem, het meest primitieve deel van onze hersenen dat behoort tot de hersenstam. Etherische olie kan worden gebruikt om te verdampen, in baden of verdund als massage olie en heeft afhankelijk van de inhoudsstof een effect. 

 

Het inademen van een etherische olie kan binnen zeer korte tijd veranderingen in het lichaam teweeg brengen en afhankelijk van de informatie fysiologische processen op gang brengen, zoals: ontspanning, activeren van het immuunsysteem, veranderen van de bloeddruk, spijsvertering reguleren afahnkelijkvan de stof, activeren, slaap opwekken, blij worden, pijn verminderen. Aromatherapie beïnvloedt het sympathische zenuwstelsel door zonder dat wij het ons bewust zijn de ademhaling, hartslag en spijsvertering te beïnvloeden door middel van geuren. Aromatherapie wordt afhankelijk van de klacht/hulpvraag ingezet als ondersteunende therapie


E.E.N. Therapie

De E.E.N. Therapie is een complementaire therapie die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustwording. In deze therapie worden therapievormen uit de Oosterse, Westerse, Tibetaanse en Chinese geneeskunde geïntegreerd en vanuit de gemeenschappelijke eenheid behandeld. Bij elke stroming gaat het erom dat er eenheid tussen lichaam, geest en ziel ontstaat door bewustwording van lichaam, geest of ziel. Deze therapie wordt ingezet om blokkades op energetisch, emotioneel en fysiek niveau te behandelen en de energiestroom te herstellen. De diagnose wordt gesteld via spiertesten, polsdiagnostiek, psychonomie en een uitgebreide anamnese.


Regressietherapie

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die zonder hypnose toegang tot het bewustzijn verschaft. Deze therapie wordt ingezet om de meest uiteenlopende gezondheidsklachten te behandelen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel/spiritueel gebied. Deze therapievorm waarin de klacht bij de oorzaak wordt aangepakt, brengt bewustwording en activeert hierdoor het zelfgenezend vermogen. Blokkades, verouderde overtuigingen, en pijnen kunnen worden geheeld, zodat jij je weer in balans voelt en krachtig, gezond en zelfbewust door het leven gaat. 

Voor wie is regressietherapie geschikt? Voor iedereen met lichamelijke of geestelijke klachten. Deze therapie is bijzonder geschikt voor terugkerende klachten, de zogenaamde psychosomatische klachten en gezondheidsklachten die medisch geen diagnose hebben gekregen. Ieder mens is uniek en je behandeling wordt op jou, je klacht en hulpvraag afgestemd.