Heerlijk voedende bodybutter met Kokosolie recept

Heb je na je vakantie of gewoon vaak last van een droge huid en heb je al verschillende bodylotions en oliën gebruikt, maar hebben ze je niet zo goed geholpen? 

 

Je huid beschermt je lichaam iedere dag en staat in contact met de buitenwereld. Je huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk je huid zo goed mogelijk te verzorgen, zodat hij zo lang mogelijk soepel en gezond blijft. 

Je kunt hem zelf maken en hij is heerlijk fris. Vanwege het hoge vetgehalte en het feit dat deze etherische oliën reageren op zonlicht, is hij wel alleen geschikt voor de nacht en helpt hij je huid te herstellen en hydrateren terwijl je slaapt. Wil je deze bodybutter ook overdag gebruiken, laat hem dan even intrekken voordat je je aankleed en kies voor een andere etherische olie bv. lavendel. Deze kun je ook gerust in de nacht gebruiken, deze olie heeft een ontspannende, rustgevende werking. 

 

 

Ingrediënten: 

1 kop biologische kokosolie 

4/5 druppels sinaasappel etherische olie of lavendula angustifolia eo 

4/5 druppels citroen etherische olie of lavendula angustifolia eo 

Zest (geraspte schil van ½ biologische sinaasappel, citroen en limoen. Wanneer je lavendel gebruikt, laat je de zests achterwege. 

 

 

Hoe maak je deze bodybutter: 

Zet het kopje kokosolie in een pan met warm water, zodat de olie vloeibaar wordt. Roer het geheel even goed door zodat er geen klontjes meer te zien zijn. 

Indien je hiervoor kiest, voeg je de geraspte schillen vh fruit toe en roert alles door. 

Wanneer de kokosolie weer op lichaamstemperatuur is, hij is dan nog vloeibaar, voeg je de etherische oliën toe. Zet het daarna in de koelkast zodat het wat harder wordt. De butter is vast genoeg als je een vingerafdruk erin kunt maken. 

 

Vervolgens doe je de olie in een blender of mixer en laat je het mixen tot het luchtig is. 

Doe het in een pot en bewaar het op een niet al te warme plaats. Kokosolie wordt namelijk vloeibaar bij temperaturen rond lichaamstemperatuur 36 graden.