Heerlijke gezonde pompoensoep

Ingrediënten: 

1 oranje biologische pompoen of uit je tuin natuurlijk 1 teen knoflook 1 sjalot of 2 afh. Van grootte 1 of 2 zoete aardappels afhankelijk van grootte keltisch zeezout naar smaak stukje gember zwarte peper naar smaak geeft pit aan de soep en eventueel wat chilipoeder/peper kurkuma bouillonblok of poeder van DM of zonnatura zonder gistextract 

 

Zo maak je het: 

Fruit de geperste knoflook teen en de fijngesneden sjalotjes met wat zwarte peper en kurkuma (1 theelepel) totdat ze glazig zijn. Snijd de gewassen pompoen in stukken, nadat de pitten verwijderd zijn en voeg ze toe, samen met de zoete aardappels. Roerbak het geheel gedurende 2 of 3 minuten . Voeg kokend water toe totdat alles onder water staat. Voeg keltischzeezout naar smaak en/of bouillonpoeder blokjes naar smaak toe. Snijdt een stukje gemberwortel af en voeg het toe Laat vervolgens alles koken totdat je in de pompoen en de zoete aardappel kunt prikken dan zijn ze gaar.

 

Pureer vervolgens de soep tot een gladde soep en proef nog even of er eventueel wat zout/peper of kruiden moeten worden toegevoegd. 

 

Snijdt wat bosui, prei, koriander, bieslook of peterselie in de soep en voeg eventueel wat kikkererwten toe als je dat lekker vindt. 

 

Smakelijk!