Oil pulling, ontgiften met behulp van olie

In de nacht reinigt jouw lichaam zich en de vrijgekomen afvalstoffen worden via de huid, nieren, stoelgang en voor het grootste deel de ademhaling afgevoerd. 

 

Een oliekuur stimuleert dit proces en zorgt tevens voor een gezondere mondflora en mondgezondheid en is goed bij het behandelen van veel klachten, omdat in de natuurgeneeskunde ontgiften ook genezen betekent. Een oliekuur ondersteunt de natuurlijke ontgifting van je lichaam. Deze kuur werkt ondersteunend bij jou genezingsproces of werkt preventief. Een oliekuur is voor iedereen geschikt en heeft geen bijwerkingen. 

 

 

Hoe doe je het: 

Neem meteen na het opstaan 1 tot 2 eetlepels olijfolie in de mond. Houd de olie ongeveer 15 minuten in je mond en maak kauwbewegingen en spoel de olie door je mond. Na 15 minuten spuug je het geheel uit en spoel je je mond na met water op kamertemperatuur met citroensap of kamillethee op lichaamstemperatuur of je poetst gewoon je tanden. Herhaal dit iedere ochtend gedurende langere tijd, 3 tot 4 weken of langer voor een duurzamer resultaat, als het je goeddoet of afhankelijk van je klachten en in overleg met je therapeut. 

 

 

Hoe werkt het: 

Door het kauwen vermengt de olie zich met het mondslijm en speeksel en hechten bacteriën, afvalstoffen en andere uitscheidingsstoffen zich aan de olie. De mondslijmvliezen en de speekselklieren worden gestimuleerd en het plakkerige karakter van de olijfolie doet zijn werk.  Door het kauwen ontstaat een witachtige substantie, je herkent de olie niet meer als zodanig. Dit betekent dat de olie veel afvalstoffen heeft opgenomen die je lichaam minder zullen belasten