Detoxen, iets voor jou?

Wat doet het voor jou: 

 

-je voelt je fitter en energieker 

-je bent geestelijk meer in balans 

-je verliest gewicht en overtollig vocht 

-je huid wordt stralender en schoner 

 

Ontgiften is genezen in de natuurgeneeskunde, dus op welke manier je ook ontgift, d.m.v. aanpassing van je voeding of door een echte sap/soepkuur, je helpt je lichaam weer in balans te komen en op deze manier voorkom je het ontstaan van chronische aandoeningen in de toekomst. 

 

Als je je lichaam regelmatig de kans geeft om te ontgiften, ongeveer 2 x per jaar, zijn de lente maart/april en de herfst september/oktober de meest geschikte maanden. 

 

 

Denk hierbij niet meteen aan een intensieve detoxkuur, waarvoor je rust en tijd moet hebben. 

Het kan ook op een eenvoudige manier met een goed plan en handige stappen. De manier waarop je ontgift, kun je aanpassen aan je omstandigheden en het hoeft echt niet zo’n grote impact op je dagelijkse leven te hebben. 

Je kunt zelfs detoxen door je voeding aan te passen en regelmatig te eten en te leven. 

 

 

Net als bij mijn behandelingen is kijken naar de persoonlijke omstandigheden erg belangrijk. 

Voor een succesvolle detox is een goed op jou afgestemd plan een belangrijke succesfactor. 

 

 

Wat is eigenlijk een detox? 

Door te ontgiften/detoxen geef je je lichaam de gelegenheid om afvalstoffen kwijt te raken die het heeft opgeslagen. 

 

Hoe werkt die dagelijkse detox van je lichaam eigenlijk? Bij de normale processen die overdag in jouw lichaam plaatsvinden, zoals eten, bewegen, denken en zo voort wordt energie geproduceerd door jouw lichaamscellen. Hierbij ontstaan afvalstoffen, die het lichaam probeert uit te scheiden via de huid, nieren, longen, darmen en ja ook je menstruatie. De afvalstoffen die niet direct uitgescheiden kunnen worden, worden tijdelijk opgeslagen in je bindweefsel. 

 

In de ideale situatie worden de afvalstoffen die overdag zijn opgeslagen in het bindweefsel in de nacht verwerkt, zodat je de volgende dag weer opnieuw kunt beginnen. 

 

 

 

 

Wat is van invloed op de ontgiftingscapaciteit van jouw lichaam? 

 

- Onvoldoende (diepe) slaap, zowel de duur als het slaapritme bepalen de kwaliteit ervan. Slaap je niet voldoende lang of ben je met tussenpozen wakker, dan heeft dit een grote invloed op het herstelvermogen van jouw lichaam. 

 

- Stress, zowel geestelijk als lichamelijk via milieuvervuiling, straling of voeding zorgen voor een verstoring van jouw ritme en lichaamsprocessen. 

 

- Bewerkte, industriele voeding, veel suiker en cafeine zorgen ook voor meer toxines. Je lichaam herkent bewerkte voeding niet omdat de structuur is veranderd. Het verteren van deze voeding kost je lichaam meer energie en er ontstaan meer afvalstoffen die je lichaam belasten, omdat je lichaam de veranderde/gemodificeerde stoffen niet kan herkennen. 

 

- Medicijngebruik, medicijnen hebben een doelwerking, maar ook vaak bijwerkingen die lichaamsprocessen veranderen of verstoren. 

 

Bij medicijngebruik nooit op eigen houtje gaan detoxen, altijd in overleg en met ondersteuning van je therapeut. 

 

Voor een korte periode is dat geen probleem, maar als dit gedurende langere tijd het geval is, zorgen deze afvalstoffen voor stagnatie en kunnen er eerst laaggradige en later ernstigere ontstekingsreacties ontstaan. 

 

 

Hoe uit zich dit o.a. in je lichaam: 

 

-het vasthouden van vocht 

-huidklachten zoals uitslag, eczeem en acne 

-toename in gewicht 

-vaak verkouden of je hebt vage klachten 

-vermoeidheid 

-futloosheid 

-spier- en gewrichtsklachten

 

 

Een detox of ontgiftingskuur helpt je lichaam deze toxines kwijt te raken. 

 

Aanpassing van je voeding, ritme, een sap/soepkuur of een echte sapkuur helpt je lichaam om afvalstoffen kwijt te raken. 

 

Maak van gezond leven je manier van leven! 

 

Ervaar het effect en voel je lichamelijk en geestelijk fitter en vitaler. 

 

 

Gezond door het leven, dat is mijn motto. 

 

Ben je geinteresseerd en wil je meer weten, neem dan contact op via lizette@vitasana.nu of bel 0628029996.